60ste Wintertentoonstelling Zeeuwse Kunstkring (ZKK) in de Vleeshal Middelburg

Op vrijdag 21 december om 17.00 uur opent de bekende Vlissingse kinderboekenschrijver/ illustrator en beeldend kunstenaar Wim Hofman de zestigste tentoonstelling van de Zeeuwse Kunstkring (ZKK). Wim Hofman was ooit zelf lid van de ZKK. Bij het 40 jarige bestaan van de ZKK richtte hij nog een overzichtstentoonstelling in met Leen van Duivendijk in Het Zeeuws Museum.

Leen van Duivendijk exposeert samen met nog 17 leden. Op 29 december is van Duivendijk zelf aanwezig in de Vleeshal

Van Duivendijk komt met 3 werken: “St Martens Latem”, “Het vegetarische oog”, “Ik dacht bomen”: allen acryl op doek en geschilderd in 2017/2018. De eerste 2 werken (St Martens en Oog) zijn 80×100 cm. Het werk “Bomen” is 70×100 cm. Alle werken zijn te koop. De 3 werken gaan allen over “zaken die er niet echt zijn”

St. Martens Latem, acryl op doek, 80/100 cm, te koop, Te zien in de Vleeshal Middelburg rond de Kerst

In St Martens Latem zie je een lichtvlek op een oude boom met schaduw van bladeren. Het idee is afkomstig van het  verhaal “Schaduwen in de grot” van Plato. We wonen in een grot en zien schaduwen en denken dat dat de werkelijkheid is. Tot je ontsnapt..

Het vegetarische oog, acryl en glossy op doek, 80/100 cm, te koop. Te zien rond Kerst in de Vleeshal Middelburg

Het vegetarische oog: je ziet jezelf in het oog van de koe, dat bewerkt is met glossy. In het oog ook groen van de weide terwijl dit vegetarische beest later opgevreten wordt. Illustreert de voedingsdiscussie ’s.

“Ik dacht bomen”. Eerste werk voor het Hedwigeproject. Reflectie van bomen op het water: het geheugen van water. Nu duizenden bomen in de polder. Straks water en riet. Het water onthoudt de bomen. 70/100 cm. Acryl op doek, 2017, te koop

“Ik dacht bomen” gaat over de reflectie van bomen in een watertje in de Hedwigepolder. Ook water heeft een geheugen. Straks zijn de bomen weg maar de herinnering aan de bomen zal blijven. Als men vraagt: “Wat was hier?” Zal ik zeggen :”Ik dacht bomen”.

Tentoonstelling ZKK van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019. Elke dag suppoosten er exposanten. Openingstijden van 12.00 uur tot 17.00 uur. Gesloten op Eerste Kerst en op Nieuwjaarsdag. Verder geopend, ook op Tweede Kerst.

Er worden ook kleine werken verkocht voor steeds E60,- per stuk vanwege het 60 jarig bestaan.