Expositie “Landscape”

Onder de naam COLLECTIEF VIER exposeert een viertal Zeeuwse kunstenaars werk bij Galerie het moment in Zierikzee. Voor dit nieuwe Zeeuwse collectief is het de eerste officiële expositie en die moest vanzelfsprekend plaatsvinden in Zeeland zelf.

De vier kunstenaars – Jorien Brugmans, Leen van Duivendijk, Johan Klein en Margriet de Vries – geven elk op eigen wijze invulling aan het thema van de expositie: “Landscape”. Dat levert een boeiend geheel op.

Waar de één als invalshoek kiest voor de ruimtelijke werking van het Zeeuws landschap, laat de ander het landschap onderdompelen in de soms imposante wolkenpartijen die onlosmakelijk verbonden zijn met het Zeeuwse landschap. Maar ook karakteristieke elementen die niet weg te denken zijn uit het landschap, zoals torens, bruggen of industriële gebouwen, markeren die ruimte van het landschap.

De kunstenaars scheppen een sfeer waarin kleur, licht en donker beeldbepalend zijn. Zo ontstaat er een gevarieerd geheel waarin de optimistische, romantische of sinistere sfeer van het landschap zich vanuit verschillende invalshoeken aan de toeschouwer ontvouwt.

Al eeuwenlang worden kunstenaars geboeid door het Zeeuwse landschap. Het tentoongestelde werk laat zien hoe ook nu nog het Zeeuwse landschap een blijvende bron van inspiratie is.

De expositie is van 3 oktober tot en met 27 oktober 2018.

Op zaterdag 6 oktober zijn de vier kunstenaars in de galerie aanwezig.

galerie het moment
Poststraat 28
4301AD Zierikzee
tel: 0111-411202
www.galeriehetmoment.nl

open: woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

contact;
Theo Metaal
galerie het moment
september 2018